2.10.2013

Siperia opettaa

Vihreät larppaajat yrittivät nousta väkisin venäläiselle öljynporauslautalle ja nyt he istuvat tutkintavankeudessa syytettynä merirosvouksesta. Vankilassa oleminen ei ole alkanut hyvin: lakiapua ja tulkkia ei ole ollut välittömästi saatavilla, sellit ovat kylmiä, sellikavereina on ketjupolttajia ja kasvisruokaakaan ei tarjoilla pyynnöistä huolimatta.


Venäläinen oikeuslaitos on enemmän tai vähemmän vitsi, mutta jos tuomioksi tosiaan rapsahtaa julkisuudessa mainittu 10-15 vuotta, niin epäilen että Greenpeace ja muut kultapossukerhot etsivät jatkossa vaihtoehtoisia tapoja protestoida.

Jopa kovapäiset somalipiraatit ymmärsivät kiertää venäläiset alukset kaukaa viimeistään sen jälkeen, kun venäläinen laivasto ampui muutamien piraattien alukset merenpohjaan ja parin muun aluksen miehistö jätettiin ulapalle soutuveneeseen ilman ruokaa, juomaa sekä navigointilaitteita.

2 kommenttia:

  1. Venäjän vankilat ovat kovia paikkoja, käy vähän sääliksi noita ympäristöihmisiä.
    Olisin toivonut mielummin että laitavasemmistoa edustavat olisivat joutuneet sinne.

    VastaaPoista
  2. Venäjän vankilat ovat kieltämättä karumpia kuin täkäläiset. Mutta kun valitsee toimintatavan johon sisältyy merkittävä riski joutua venakkovankilaan, pitää olla myös valmistautunut sinne joutumiseen.

    Offtopic: Mitä vittua, blogger? Aina kommentin saapuessa minulle pitäisi tulla ilmoitus sähköpostiin, mutta jostain oudosta syystä näin ei tapahdu. En siis venytä kommenttien julkaisua tieten tahtoen, vaan kirjauduin kirjoittamaan kommenttia toiseen blogiin ja huomasin kommenttisi vasta tässä yhteydessä. Pitääpä perehtyä asiaan tarkemmin.

    VastaaPoista

Kommentit julkaistaan, edellyttäen että ne ovat asiallisia. Jos kommenttisi ainoa tarkoitus on oikeinkrijoituksesta, Isoista Alkukirjaimista, yhdys sanoista tai pilkkuvirheistä, nissuttaminen, jätä kommenttisi suosiolla lähettämättä. Oikeinkirjoitus on minulle tavoite, mutta en pyri siihen hampaat irvessä.