18.11.2013

Mahdollinen lukuvinkki

Kirjakaupan alelaarissa lojui Ari Paulowin "Khilafa", jonka ostin pois kuljeksimasta. Isommin spoilaamatta kirjan maailmassa koko eurooppa on muuttunut islamilaiseksi teokratiaksi ja päähenkilöt pyrkivät pakoon amerikkaan. Dystopiakuvauksena ihan kohtalainen, mutta yleisesti ottaen juoni ja maailmankuvaus on sen verran yliampuva, että kokonaiskuvaksi jäi jonkinasteinen pettymys. Etenkin loppu oli kirjaimellisesti täydellinen katastrofi.

Suosittelen vain uskonnollisista dystopioista kiinnostuneille.

2 kommenttia:

  1. Nyt täytyy tunnustaa, että tuli ostettua tuo kirja aikanaan. Ihan uutena. Luulin, että olis hyväkin kirja. Juoni oli loppujen lopuksi melko köykönen ja se loppuratkaisu, niin kuin itse totesit, lähenteli pelkkää vitsiä. Siinä pantiin mutkat suoraksi oikein urakalla. Mihinkä sitä vertaisi? No joo, vaikka dekkareihin, joissa hovimestari on murhaaja. Mutta tässä tapauksessa niin murhaaja, murhattu kuin kaikki muutkin olivat hovimestareita.

    Lainasin kirjan yhdelle kaverilleni evästyksellä "ei tartte palauttaa, koskaan".

    VastaaPoista
  2. Hyvin summattu.

    Asiasta maksalaatikkoon: minä luovutan. Siis tarkoitan sitä, etten yrityksistäni huolimatta saa ilmoituksia saapuneista kommenteista sähköpostiin, joten siksi pitkät vastausajat. Tekemistä riittää nykyään sen verran, etten jaksa roikkua bloggerissa päivittäin vain siksi, että tarkistaisin onko kommentteja saapunut. Julkaisen kommentit sitten kun satun kirjautumaan sisään, eli "vasteaika" voi olla parikin viikkoa.

    VastaaPoista

Kommentit julkaistaan, edellyttäen että ne ovat asiallisia. Jos kommenttisi ainoa tarkoitus on oikeinkrijoituksesta, Isoista Alkukirjaimista, yhdys sanoista tai pilkkuvirheistä, nissuttaminen, jätä kommenttisi suosiolla lähettämättä. Oikeinkirjoitus on minulle tavoite, mutta en pyri siihen hampaat irvessä.